Loading...

Αναλυσεις Τροφιμων

Τα δείγματα τροφίμων μπορούν να αναλυθούν ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι ασφαλή για κατανάλωση και εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια που καθορίζονται από τον ενδιαφερόμενο. Επίσης, μπορούν να ελεγχθούν για την ποιότητα και τα συστατικά τους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ:

Παθογόνα Τροφίμων: (E.coli,Κολοβακτηρίδια, Εντεροβακτηρίδια, Σαλμονέλα, Λιστέρια, Βάκιλοι, ζυμομύκητες, μούχλα, Υερσίνια, Κλωστρίδια, Καμπυλοβακτηρίδια …)

Χημικές Μολυσματικές Ουσίες: βαρεά μέταλλα, μυκοτοξίνες, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, ακρυλαμίδιο, πολυχλωριωμένα διφαινύλια -PCB’s,τοξικές ουσίες…

Αξιολόγηση Διατροφικής Αξίας (ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, σάκχαρα, άμυλο, ίνες, πρωτεΐνη, συγκέντρωση κολλαγόνου, άλατα ,βιταμίνες …)

Αξιολόγηση και προσδιορισμός διάρκειας ζωής τροφίμων






Παραδειγματα δειγματων που υποβαλλονται στο εργαστηριο για αναλυση:

  • Φρούτα και Λαχανικά
  • Κρέατα και Κρεατοσκευάσματα
  • Τυροκομικά προϊόντα
  • Παραδοσιακά Αλλαντικά Προιόντα
  • Προπαρασκευασμένα Γεύματα
  • Ζωοτροφές
  • Τροφές για βελτίωση της αθλητικής επίδοσης – Συμπληρώματα Διατροφής